UEN STUKJE GESCHIEDENIS ... SINDS 1958!

In 1962 verhuist boucherie HEINEN van het stadscentrum naar de Champ de l’Abby van Malmedy om er een slagerswinkel met Ardense delicatessen te starten.

Tot de jaren 90 bereidt de familie HEINEN hier Ardense producten van topkwaliteit.

De activiteiten worden overgenomen door een industriële groep en vervolgens stopgezet, maar vinden gelukkig een tweede adem na de overname in 2000 door Jean-Luc DEROANNE en André DENIS, respectievelijk een ambachtelijke slager en dierenarts.

Samen richten ze Salaisons de Haute Ardenne (SDHA) op waar ze rauwe Ardense producten bereiden (die gezouten zijn). Ze werken samen met Salaison des Blancs Moussis uit Stavelot dat sinds 1958 gespecialiseerd is in bereide producten.

In 2003 wordt een productielijn van rauwe worst gelanceerd. Ondertussen is de productie van bereide producten verhuisd naar Verviers na de overname van het bedrijf VANDEBEECK.

Nadat de sites van Stavelot en Verviers de deuren sluiten, wordt de productie van rauwe en bereide producten gecentraliseerd in Malmedy. En dat is het zo een beetje, het verhaal kan voortgaan! 

In 2015 krijgt de rauwe worst trouwens het BGA-label ‘Saucisson d’Ardenne’.

Home - photo 3

 

ONZE KNOWHOW

gaat terug op oude recepten van ambachtelijke slagers uit onze streek. In de loop der jaren hebben wetenschappelijke expertise en de steeds strengere eisen voor voedselveiligheid ons vakmanschap alleen maar verscherpt.

Home - photo 4

 

 
ONZE WAARDEN

Onze waarden berusten op het naleven van de aloude recepten in de zoektocht naar een product van topkwaliteit. Een goed product vergt geduld en authenticiteit en speelt in op de noden van onze trouwe en veeleisende klanten. Het streven naar een nog betere kwaliteit van onze producten en de harmonie met de natuur staan centraal in een evolutie die wij alleen maar toejuichen.

Home - photo 5

 

DUURZAME ONTWIKKELING

Sociaal – economisch – milieu
Bij de bereiding van onze specialiteiten geven wij steeds de voorkeur aan lokale producten. Traceerbaarheid is erg belangrijk.
Welzijn op het werk wordt nagestreefd voor al ons personeel.
Dankzij de plaatsing van 1.200 zonnepanelen kunnen we ongeveer een kwart van ons energieverbruik compenseren. Schapen grazen over de site.

Home - photo 6

 

ONZE LABELS

Onze ham en worst kregen de ‘Beschermde Geografische Aanduiding’ of het BGA-label van de Europese Unie. Sinds enige jaren voldoen we aan de IFS-norm (International Featured Standard), terwijl een deel van onze productie bio is.

Home - photo 7 Home - photo 8 Home - photo 9
Home - photo 10

Deze website maakt gebruik van cookies. Sommige cookies zijn noodzakelijk voor de goede werking van de website en als ze uitgeschakeld zijn, zullen ze de gebruikerservaring verslechteren of ervoor zorgen dat sommige functies van de website uitgeschakeld zijn. Andere cookies worden gebruikt voor analyse- of marketingdoeleinden.